In onze vorige blog hebben we het onderscheid tussen uitbesteden en inhuren duidelijk gemaakt. Maar waarom zou u eigenlijk kiezen voor uitbesteden? Als u grip wilt op uw zorgadministratie, dan doet u het toch liever zelf?! Het is echter opvallend dat de zorginstellingen die het zelf doen dezelfde argumenten gebruiken als de voorstanders voor uitbesteden. Alleen telt de laatste groep daar nog een aantal extra voordelen bij op!

Wij snappen dat u volledige controle wilt houden over uw zorgadministratie. Declaratie en facturatie hebben hun invloed op de levensvatbaarheid van uw organisatie. Als declaraties niet voldoen, dan heeft dat invloed op de continuïteit en liquiditeit van uw organisatie. U wilt dus een toegewijde medewerker die dicht op de organisatie zit en precies weet wat er gedaan moet worden.

Alleen, hoe gaat u de interne medewerker continu ondersteunen in zijn ontwikkeling? Hoe blijft hij of zij bij over de laatste wet- en regelgeving? En wat doet u als uw organisatie groeit? Wanneer neemt u een nieuwe medewerker aan? Of wat doet u, als uw medewerker (langdurig) ziek wordt? Allemaal factoren die juist controle op de zorgadministratie verminderen.

Kiest u daarentegen voor uitbesteden, dan kiest u voor:

  1. Uw kerntaak: uw kerntaak, de reden waarom uw organisatie bestaat, is het leveren van zorg. U wilt uw geld en tijd, die u overigens maar één keer kunt besteden, dan natuurlijk het liefst daaraan uitgeven. Als u uw zorgadministratie uitbesteed, dan hoeft u zich niet bezig te houden met het op tijd en correct indienen van declaraties of hoe u op de hoogte blijft van de laatste wet- en regelgeving: de specialist neemt deze zaken volledig op zich.
  2. Waarborging van continuïteit: u wilt niet afhankelijk zijn van één administrateur. Hij of zij kan ziek worden of u zelfs verlaten. Hoe zorgt u er dan voor dat uw declaraties alsnog op tijd en correct worden ingediend? Als u uitbesteedt, heeft u al deze zorgen niet meer.
  3. Waarborging van kwaliteit: als u uitbesteedt, hoeft u nooit meer dure trainingen of researchtijd in te plannen. Het is namelijk de kerntaak van de specialist om altijd op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en deze door te voeren voor het leveren van kwalitatieve declaraties.
  4. Een vast budget: u maakt afspraken met de specialist op basis van resultaat en u betaalt daarvoor een vast bedrag per cliënt per maand. U gaat dus nooit buiten uw budget. U gaat alleen meer betalen als u zelf meer geld binnenkrijgt omdat u meer cliënten gaat bedienen.
  5. Afgedekte risico’s: door een specialist in te schakelen, weet u zeker dat alle declaraties op tijd en correct worden ingediend. Zo voorkomt u dat u een lagere status krijgt en dus volgend jaar minder budget krijgt toegewezen. Wanneer de volgende accountantscontrole plaatsvindt, bent u verzekerd van heldere cijfers die geen of weinig vragen opleveren van de accountant. Krijgt u toch vragen? Dan kunt u die gewoon doorzetten.

Met andere woorden: als u kiest voor uitbesteden, dan kiest u voor controle en grip op uw zorgadministratie. Er zijn overigens nóg meer redenen om voor uitbesteden te kiezen. In onze white paper ‘Uitbesteden of in huis houden: zo houdt u grip op uw zorgadministratie!’ leest u alles over uitbesteden, het verschil met het zelf doen van zorgadministratie én inhuren.