Care2Declare

De digitale declaratieoplossing waarmee zorgorganisaties zélf op tijd en correct kunnen declareren

Een volledige digitale declaratieoplossing, modulair af te nemen

We bieden momenteel tien modules, waarvan u de module Declareren óf de module Monitoren als basis neemt. Daarbij kiest u de modules waarmee u uw oplossing verder wilt uitbouwen. U kunt kiezen uit: Aanmelden, Wachtlijst beheren, Behandelen, E-factureren, Koppelen, Betalen, Boeken en Rapporteren.

Specifiek voor u ingericht, voor één of meer financiers

Onze digitale declaratieoplossing Care2Declare biedt verschillende flows die op basis van wet- en regelgeving zijn ingericht en continu worden bijgewerkt. Dat betekent dat Care2Declare precies aansluit op uw processen, of u nu zorg levert via het Zpm, Wmo, Wlz, Jw en Zvw. En of u nu zorg wilt declareren bij één financier of meerdere.

En alles gebaseerd op een Servicelevel Agreement (SLA)

Onze digitale declaratieoplossing neemt u af op basis van vastgelegde servicelevels. U kunt er dus zeker van zijn dat u altijd beschikt over de laatste versie met de meest recente wet- en regelgeving. U schaalt eenvoudig op en af, betaalt een vaste prijs per gebruiker en module, en wordt volledig ondersteund door onze servicedesk.

Wilt u weten wat onze digitale declaratieoplossing Care2Declare voor uw zorgorganisatie kan betekenen?

Een naadloze integratie voor een soepel proces

Gestroomlijnde processen? Integreer uw declaratieoplossing, ECD, EPD of LIS en uw boekhoudsysteem

U wilt werken met de beste systemen én een soepel, doorlopend proces. Daarom koppelen wij Care2Declare via onze Care2Connect-API aan uw ECD, uw boekhoudsysteem, BI-tooling en andere applicaties binnen uw landschap. Zo lopen processen naadloos en automatisch door en houdt u één waarheid van uw data. Ook met uw EPD of LIS kunnen wij een integratie realiseren.

Meer weten over het naadloos integreren van onze declaratieoplossing met uw andere systemen?

intelligente data - Care Expert

Functionaliteiten

Hoe werkt onze servicedesk?

Altijd een specialist aan de telefoon

De experts die u aan de telefoon krijgt als u onze servicedesk belt, weten niet alleen precies hoe Care2Declare werkt; zij weten ook hoe uw processen lopen. Zij kennen de best practices voor zorgdeclaratie, -facturatie en -verantwoording, en wat u kunt doen om het aantal op tijd en correct zorgdeclaraties naar honderd procent te krijgen. Ook heeft u toegang tot de kennisbank, waar u alle antwoorden overzichtelijk kunt terugvinden.

Wilt u ook volledig ondersteund worden in uw zorgdeclaratie?

Declaratieoplossing voor elk zorgdomein

VVT

Voor VVT ondersteunen we onder andere Wmo en Wlz. U kunt met Care2Declare eenvoudig declareren naar meerdere gemeenten. Wij zorgen dat onze oplossing up-to-date is volgens de laatste wet- en regelgeving. U hoeft alleen de juiste informatie te verzamelen om declaraties op tijd en correct te versturen. Alle modules zijn voor deze sector relevant, afgezien van de basismodule Monitoren die alleen voor de Wlz beschikbaar is.

GGZ en Forensische zorg

Als zorgorganisatie in de GGZ en Forensische Zorg werkt u volgens het zorgprestatiemodel. Met Care2Declare declareert u eenvoudig alle zorg volgens dit financieringsmodel, organiseert u berichtenverkeer en kunt u uw zorg verantwoorden. Alle modules zijn voor deze sector relevant, afgezien van de modules Monitoren en Wachtlijst beheren. Die kunnen wél ingezet worden voor de GGZ, maar zijn niet relevant voor de Forensische zorg.

Labs

Care2Declare ondersteunt geautomatiseerde declaratie-, facturatie- en verantwoordingsprocessen voor eerste- en tweedelijns laboratoria; zowel declaraties aan zorgverzekeraars als facturatie aan ziekenhuizen, huisartsenpraktijken en zorginstellingen. Via een gestandaardiseerde integratie met uw LIS wordt alle informatie automatisch afgeleid naar de juiste factuur. Onze software biedt oplossingen voor onder andere Medische Microbiologie, Klinische Chemie en Pathologie en Trombosediensten.

Jeugdzorg

Care2Declare ondersteunt u onder andere in het declareren en verantwoorden volgens de Jw, Wlz en Zvw, ongeacht met hoeveel financiers u ook werkt. We koppelen daarvoor uw ECD met Care2Declare, zodat u eenvoudig grip houdt over uw gehele declaratie- en verantwoordingsproces. Alle modules zijn relevant voor deze sector, met uitzondering van de basismodule Monitoren die alleen is ingericht voor Wlz.

Wat onze klanten zeggen

‘De oplossing Care2Declare is de enige oplossing die sec het berichtenverkeer voor de Wlz, de Wmo én Zvw kan afhandelen. Nu kunnen wij ons volledig richten op het faciliteren van regelarme werkprocessen.’

Stichting De Linde

‘Door het toepassen van de ‘best of breed’ oplossing kiezen we voor het best passende woonzorg-, behandel- en wijkzorgdossier. Ook is er een nieuw systeem voor de zorgadministratie en een nieuw klantportaal.’

Groenhuysen

Waarom wij Care2Declare zelf beheren?

Altijd up-to-date en eenvoudig op te schalen

Wij hebben onze digitale oplossing Care2Declare modulair opgebouwd en dragen zelf zorg voor het beheer en de doorontwikkeling. Zo heeft u geen omkijken naar onderhoud. De oplossing is altijd up-to-date met de laatste wet- en regelgeving. Groeit of krimpt uw organisatie? Geen probleem, de oplossing beweegt met u mee. Dat maakt het kostenplaatje ook overzichtelijk: u betaalt per gebruiker en per module.

Wilt u ook volledig gefaciliteerd worden in uw zorgdeclaratie?

Onze softwarepartners

‘Wij zijn als Code24 goed in zorgdossiervoering en Care Expert in zorgdeclaratiesoftware. We zochten al langer naar een oplossing om mee te integreren én een specialist die de continue veranderingen in wet- en regelgeving meeneemt. Die hebben we gevonden in Care2Declare.’

Martin van der Meer – Code24

‘Om continuïteit in zorgdeclaratie te waarborgen voor onze klanten, waren we op zoek naar een partner met wie we de toekomst vol vertrouwen tegemoet kunnen gaan. Die vonden we in Care2Declare. Care Expert denkt mee in hoe wij ons businessmodel kunnen ontwikkelen. Zo is onze samenwerking, net als onze gecombineerde oplossing, toekomstbestendig.’

Matthieu van der Heiden – myneva

‘De samenwerking tussen MEXTRA en Care Expert is een perfect voorbeeld van een best-of-breed oplossing. Wij kunnen ons blijven focussen op onze eigen specialiteit terwijl de klant de best mogelijke gecombineerde oplossing krijgt.’

Geert Klein Breteler – Mextra

Meer weten over hoe we u kunnen helpen?