Voor de ontwikkeling van zorgdeclaratiesoftware Care2Declare heeft Care Expert een nieuwe Manager Operations aangenomen: Johan te Winkel. Met Johan is een zwaargewicht binnengehaald met ruime ervaring in zowel de ontwikkeling van financiële zorgsoftware als kennis van het domein. ‘Het is mijn doel om de gezonde groeiambitie van Care2Declare waar te maken’, vertelt Johan.

‘Om te begrijpen waarom ik ben overgestapt naar Care Expert, moet je mijn verleden kennen’, vertelt Johan te Winkel. Hij is sinds 1 januari 2021 aan de slag bij Care Expert.

De zorg staat nooit stil

Johan studeerde technische informatica aan de universiteit, maar een echte specialist wilde hij niet worden. ‘Ik was misschien minder geïnteresseerd in de harde techniek dan de anderen op de opleiding. Daarom ben ik vervolgens doorgegaan met de opleiding Innovatiemanagement.’ Toch kwam hij bij de softwareorganisatie Topicus uit omdat hij een snel en innovatief bedrijf zocht.

‘Ik studeerde af bij het bedrijf en maakte daarvoor een plan hoe we door konden groeien tot honderd man. Voordat ik klaar was, had ik al intern gesolliciteerd op een vrijgekomen positie op een nieuwe propositie voor de realisatie van een zorgschade-backoffice. Daaraan meewerken vond ik interessant. Dat het in de zorg was, was destijds bijzaak, maar achteraf gezien een schot in de roos’, vertelt Johan.

‘De zorg is een sector die zich van nature snel ontwikkelt vanwege de continu veranderende wet- en stelselwijzigingen. Ook is er nog veel waarde toe te voegen met digitalisatie. Ik mag er dan per ongeluk zijn ingerold, het past wel bij mij.’ Uiteindelijk werkte Johan tien jaar bij de softwareleverancier, waar hij op het laatst verantwoordelijk was voor alle tweedelijns zorgproposities waaronder een EPD en declaratie-oplossingen.

Goede software is nodig om de zorg efficiënter te maken

In die laatste jaren draaide het meer om optimaliseren, maar ik ben meer in de wieg gelegd voor innovatie.’ Daarom was Johan klaar voor de volgende stap: Innovator I&A bij een GGZ-instelling. ‘Als softwareleverancier lever je één oplossing binnen een landschap van applicaties van de instelling. Veel rendement voor de instelling is te halen als dit landschap beter samenwerkt. Dit leek me een geweldige uitdaging.’

Hij ging aan de slag bij Karakter, academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie. Een leerzame tijd, zo vertelt hij, omdat hij de zorg van dichtbij zag, ontdekte welke stakeholders een belang hebben in de digitalisering van een zorginstelling en welke problemen leefden bij het bestuur. Alleen miste hij de kansen, snelheid en de spanning van een softwareorganisatie, zoals hij in de beginjaren van zijn carrière had meegemaakt.

De zorg heeft innovatieve softwarepartners nodig

‘Toen ik zag dat ze bij Care Expert een operationeel manager zochten voor Care2Declare, was ik direct geïnteresseerd. De best-of-breedgedachte biedt kansen, er zijn voldoende mogelijkheden voor doorontwikkeling en genoeg kansen om het relatief nieuwe team te laten groeien. Een geweldig complex speelveld met veel mogelijkheden om impact te maken voor de zorginstellingen. En het is voor mezelf een geweldige, nieuwe uitdaging.’

Het was niet alleen de oplossing, maar ook de mentaliteit van Care Expert die Johan aantrok: ‘Veel softwareleveranciers hebben een tranentrekkend verhaal over waarom iets niet kan. Ze hebben veel macht en zorginstellingen zijn locked-in. Dit is niet te accepteren. Care Expert denkt juist in mogelijkheden en wil een kennispartner zijn voor de klant. Ze zetten de klant echt centraal.’

Goede zorg, gezonde instelling

‘De startupmentaliteit hier vind ik mooi. Ik proef de spanning en het plezier van een jong bedrijf’, vertelt Johan. ‘We hebben een mooie missie – goede zorg, gezonde instelling – en een gezonde groeiambitie. Daarom implementeren we bijvoorbeeld SCRUM verder, scherpen we onze visie voor 2023 aan met een heldere roadmap om hier te komen en maken we Care2Declare gebruiksvriendelijker, flexibeler en beter schaalbaar zodat die de beoogde groei aan kan. Daarmee en met nog veel meer kunnen we ons bewijzen als innovatiepartner voor de zorg.’

Wilt u ook uw zorginstelling verder digitaliseren en zoekt u een specialistische oplossing voor uw zorgdeclaratie? Neem contact op!